Hrvatski radio

Radio Zadar

Održana promocija prvostupnika povijesti, otkazane daljnje proslave

12.03.2020.

18:38

Autor: HRT Radio Zadar

foto: unizd.hr

foto: unizd.hr

Foto: - / -

Na Sveučilištu u Zadru danas je promovirano 11 prvostupnika povijesti. Bila je to jedinstvena promocija bez uobičajenog rukovanja, priopćeno je , kao i da studenti trebaju aktivirati svoje AAI račune, ako ih nemaju trebaju ih što prije otvoriti :

Na Sveučilištu u Zadru danas je promovirano 11 prvostupnika povijesti. Bila je to jedinstvena promocija bez uobičajenog rukovanja, budući da je zamjenik pročelnika doc. dr. sc. Mateo Bratanić pozvao nazočne da se u skladu s uputama HZJZ-a izbjegne rukovanje i neposredni kontakt. Ova je promocija ujedno bila i posljednja do daljnjega, budući da je sutrašnja Odjela za kroatistiku odgođena.

- Žao mi je što smo u ovakvim okolnostima, društvena svijest nas je natjerala na odgovorno ponašanje, ali to ne umanjuje svečanost ovog trenutka. Čestitam uime odjela i svih kolegica i kolega, rekao je Begonja, nakon što su svi nazočni pozvani da minutom šutnje odaju počast jednom od utemeljitelja odjela, prof. dr. sc. Slobodanu Čači, koji je jučer preminuo.

Nakon što su prvostupnici obećali kako će u svom radu i javnom djelovanju nasljedovati akademske stečevine  te promicati humanističke vrijednosti, postupati zakonito i etično, dodijeljene su nagrade najboljim studentima. Luka Knez nagrađen je za najbolji studentski završni rad, diplomski rad ili istraživački rad u prošloj akademskoj godini, dok je Krešimir Baljkas proglašen studentom generacije.

Promovirani su: Mia Glamuzina, Luka Kasalo, Gorana Letić, Marija Milković, Renato Nović, Ante Senta, Dario Talijančić, Ivan Boban, Mario Radić, Neda Vuković, Katarina Ćurković.

 Sveučilište u Zadru objavilo je mjere i aktivnosti na Sveučilištu u Zadru u kontekstu trenutačne epidemiološke situacije uzrokovane širenjem bolesti COVID-19. Do daljnjega se odgađaju sve svečanosti, promocije prvostupnika, magistara struke i doktora znanosti i druge javne manifestacije. Odgađa se proslava dana Sveučilišta u Zadru sa svim planiranim aktivnostima.

 

Do daljnjega se odgađaju i putovanja u sve države i regije koje su u većoj mjeri zahvaćene koronavirusom. Nastavnike, nenastavno osoblje i studente iz inozemstva koji su trebali doputovati na sveučilište (znanstveni skupovi, gostujuća predavanja, različiti programi mobilnosti i dr.) treba zatražiti da odgode dolazak te ih upoznati s preporukama i smjernicama vezanim uz nadzor nad koronavirusom, posebice onima koje se odnose na zemlje iz kojih dolaze.

Nastavu i druge redovite aktivnosti treba održavati sve dok se ne da drugačija uputa. Studenti trebaju aktivirati svoje AAI račune, ako ih nemaju trebaju ih što prije otvoriti i aktivirati kako bi u slučaju privremenog prekida redovitih nastavnih obaveza u prostorima sveučilišta bilo moguće primijeniti različite oblike nastavnog rada putem korištenja sustava Merlin ili na druge načine koji omogućuju neometanu e-komunikaciju između nastavnika i studenata, te nastavnika i odjelne, odnosno sveučilišne uprave.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.