Hrvatski radio

Radio Zadar

Održana radionica vokalne tradicijske glazbe

26.09.2016.

11:24

Autor: HRT centar Zadar/NMZ

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U nedjeljno prijepodne, održao se nastavak radionice vokalne tradicijske glazbe dinarskog područja, koja se održava u Muzeju grada Zadra. Došlo je dvadesetak mladih, najviše iz Lišana Ostrovičkih te nekoliko iz Zemunika i Zadra.

Voditelj radionice, dr.sc. Joško Ćaleta, počeo je radionicu sa pismom iz Polače Pivat hoću, pivanje je sloboda, pivanje je moja razonoda, potaknuvši sudionike da oslobode glas, poigravaju se s njim i izbace ga maksimalno iz sebe. U početku nesigurno, a na poticaj voditelja sve opuštenije, mladi su se sve slobodnije "poigravali" glasom oponašajući voditelja. 

Nakon raspjevavanja, vježbali su pjesme: Pišem pismo, tinta mi se proli (Pridraga), Ljub'me dragi, ne žali me mladu (Polača), Sunce, sunce zađe zagoru zelenu (pisma u kolu) i Divojka se na gran' naslonilaRadovin), Resti bolje, moj zeleni bore i Lipo li je naše sinje more (Posedarje). Uz pismu Sunce, sunce zađe za goru zelenu, mladi su u Lapidariju Muzeja grada Zadra zaigrali stupačko kolo. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.