Hrvatski radio

Radio Zadar

Odvjetnik Korljan: Nisam primio optužnicu

29.10.2013.

13:13

Autor: nbarać

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

USKOK je podignuo optužnicu protiv bivšeg direktora fonda za zaštitu okoliša Vinka Mladinea i još 5 osoba, među kojima je i Miho Zrnić Marinović, vlasnik zadarske tvrtke Odlagalište sirovina, jer sumnja da su fiktivno otkupljivali ambalažu i tako izvukli najmanje 130 milijuna kuna. Njegov odvjetnik Andrej Korljan rekao je da je pročitao na portalima da je podnesena optužnica, ali da je još uvijek nije primio.

Odvjetnik Mihe Zrnića Marinovića, Andrej Korljan:

"Međutim ako je optužnica podnesena, kada je dobijemo, naravno da ćemo podnijeti odgovor na optužnicu i iznijeti sve svoje argumente i ukazati na promašenost teze Uskoka da bi moj branjenik počinio kazneno djelo. Moram tu istaknuti da u jednom drugom predmetu vezanom za sanaciju bazena u Glinici u Obrovcu, nakon podignute optužnice i nakon prigovora obrane, ta optužnica je vraćena natrag Državnom odvjetništvu kao neosnovana."

Bivša ministrica zaštite okoliša, a danas saborska zastupnica i predsjednica novoosnovane stranke Orah Mirela Holy svojevremeno je upozoravala na malverzacije u otkupu PET ambalaže. 

Prvooptužena je Barbara Bešenić, vlasnica tvrtke BBS, koja se prema optužnici udružila s Mihom Zrnićem Marinovićem, te još trojicom vlasnika tvrtki za otkup PET ambalaže, a kako bi pribavili nezakonitu dobit dvostrukom naplatom ili naplatom ambalaže koja nije prikupljena i predana koncesionaru. 

Bivši direktor Fonda za zaštitu okoliša Vinko Mladineo u ovoj optužnici je šestooptuženi, a Uskok ga tereti da je tvrtkama neosnovano otpisao dug prema Fondu u iznosu od najmanje 1,3 milijuna kuna.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.