Hrvatski radio

Radio Zadar

Odvjetnik Radman o puštanju Daruvarca

06.02.2019.

11:07

Autor: Vladimir Šetka

Dino Stanin/PIXSELL

Dino Stanin/PIXSELL

Foto: - / -

Darku Kovačeviću Daruvarcu u nedjelju istječe pritvor, potvrdili su nam na Općinskom sudu u Zadru. Kako je Kovačević nepravomoćno osuđen na pet godina zatvora, do pravomoćnosti presude može u pritvoru ostati najviše jednu šestinu istražnoga zatvora, što je mjesec dana.

Raspravna sutkinja Mitra Meštrović morat će do nedjelje izmijeniti odluku i donijeti novo rješenje o pritvoru. Rezultat je to žalbe njegova odvjetnika Borisa Radmana na rješenje o pritvoru do pravomoćnosti presude: Županijski sud je usvojio žalbu i odlučio da istražni zatvor Darku Kovačeviću može trajati, sukladno zakonu, najviše mjesec dana, a iz toga proizlazi da bi 10. veljače ove godine trebao biti pušten iz istražnog zatvora pod uvjetom da do tog dana ne bude pravomoćna presuda.

Teško je očekivati da bi pravomoćna presuda mogla biti donesena do nedjelje. Naime, na presudu se žalio Daruvarac i kada bude zaprimljena na Općinskom sudu, o njoj se u roku od osam dana mora očitovati Općinsko državno odvjetništvo. Ukoliko odgovori negativno, o žalbi na presudu odlučivat će Županijski sud u Zadru, a koliko bi cijeli postupak mogao trajati teško je predviđati.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.