Hrvatski radio

Radio Zadar

Odvodnja počela s crpljenjem septičkih jama

15.09.2017.

09:39

Autor: HRT centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Odvodnja je počela s interventnim crpljenjem poplavljenih septičkih jama na području grada Zadra. U Odvodnji d.o.o. očekuju kako će se tijekom dana privremeno i djelomično osposobiti jedna od linija prve faze pročišćavanja, a do tada, fekalne vode zbrinjavat će se u pročišćivaču u Biogradu na Moru.

Od sinoć na zadarsko područje dolaze i dodatni timovi ovlaštenih tvrtki za crpljenje septičkih jama iz Umaga, Poreča, Pule, Opatije, Splita, Knina, Velike Gorice, Zagreba i Karlovca te Primorsko goranske županije kako bi se postupak crpljenja ubrzao. Tvrtka Odvodnja d.o.o. organizirala je posebnu službu za prijem poziva građana koja će raditi u dvije smjene i u dane vikenda. Građani svoje pozive i potrebe mogu ostvariti pozivom na telefonski broj Odvodnje 023 318 816.

U ponedjeljak na uređaj za biološko pročišćavanje otpadnih voda u Zadru dolaze ovlaštene osobe iz tvrtki koje su uređaj projektirale. Projektantski tim započet će s izradom projekta sanacije i dati konačne procjene nastalih šteta.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.