Hrvatski radio

Radio Zadar

OGŠ sv. Benedikta slavi petnaest godina djelovanja

20.03.2023.

12:39

Autor: Radio Zadar

učenici OGŠ sv. Benedikta

učenici OGŠ sv. Benedikta

Foto: OGŠ sv. Benedikta / -

Osnovna glazbena škola sv. Benedikta iz Zadra, čiji osnivač su Benediktinke sv. Marije, slavi Dan škole 21. ožujka, na blagdan preminuća sv. Benedikta, a ujedno i prvi dan proljeća. Dva su to simbola života i rada Škole što ujedno simbolizira i napredak u stečenim znanjima i vještinama učenika, te najavu pojačane aktivnosti prema završetku nastavne godine.

Ovogodišnji Dan škole poseban je i po tome što se obilježava 15. obljetnica djelovanja OGŠ sv. Benedikta. Proslava će započeti svetim misnim slavljem u crkvi sv. Marije, 21. ožujka u 18 sati, na kojoj će uz Benediktinke svete Marije sudjelovati učenici i učitelji škole.


U nastavku slavlja tu je Obljetnički koncert učenika, koji je na rasporedu u srijedu, 29. ožujka u 20 sati u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru. Nastupit će polaznici predškolske glazbene skupine, školski zbor i orkestar te brojni solisti.


Kao vrijedan doprinos proslavi petnaeste obljetnice, pročelnici odjela saželi su djelovanje svakog od četiri školska odjela: glasovirskog, puhačkog, teorijskog i žičanog u tekstove popraćene fotografijama, snimkama i poveznicama na medijske priloge koje možete pronaći na mrežnim stranicama škole.


- Želja nam je dodatno potaknuti djecu, učenike prvih i drugih razreda osnovne škole, za interes i upis u našu školu i ovim putem pozivamo sve zainteresirane i njihove roditelje da nam se jave na kontakte objavljene na školskoj mrežnoj stranici, ističe ravnatelj škole Igor Cecić


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.