Hrvatski radio

Radio Zadar

Okrugli stol o govorno-jezičnom razvoju

14.03.2018.

07:12

Autor: HRT radio zadar

Okrugli stol o govorno-jezičnom razvoju

Okrugli stol o govorno-jezičnom razvoju

Foto: - / -

Istraživanja pokazuju da sve veći broj djece s razvojnim poteškoćama ali i djece urednog razvoja imaju probleme povezane s govorom (teškoće gutanja, poteškoće u komunikaciji) - o tome danas na Okruglom stolu na Sveučilištu u Zadru.

U organizaciji Odjela za psihologiju Sveučilišta u Zadru do 18. ožujka,  obilježava se 17. međunarodni Tjedan mozga (Brain Awareness Week). 

Uredno razvijene oralno-motoričke vještine u prvim godinama života temelj su dobro razvijenog govora. Istraživanja pokazuju da sve veći broj djece s razvojnim poteškoćama ali i djece urednog razvoja imaju probleme povezane s govorom (teškoće gutanja, poteškoće u komunikaciji). Koji su koraci u razvoju komunikacije? Kada zatražiti savjet? Kada započeti s intervencijom? Kako stimulirati razvoj tijekom rizičnog perioda? Kako ojačati roditeljske vještine? Na ova i druga pitanja dobit ćete odgovore u srijedu 14. ožujka u 17. 00 h u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.