Hrvatski radio

Radio Zadar

Okrugli stol o pravima djece s teškoćama u razvoju

07.03.2017.

14:50

Autor: sd

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Okrugli stol o pravima djece s teškoćama u razvoju i njihovih obitelji koji se održava u Zadru okupio je veliki broj sudionika koji raspravljaju, uz ostalo, i o razvojnim teškoćama kod djece te važnosti rane intervencije za djecu i njihove obitelji.

 Projekt "Foster Children Rights - promicanje prava male djece s teškoćama u razvoju i njihovih obitelji“ se provodi u sklopu programa IPA 2012: Jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva za osiguravanje učinkovite primjene standarda Europske unije i jačanje ljudskih prava. Projekt je počeo 1. studenog 2015. godine te traje do 1. svibnja 2017. godine. Nositelj projekta „Foster Children Rights - promicanje prava male djece s teškoćama u razvoju i njihovih obitelji“ je Društvo „Naša Djeca“ Zadar, a partneri na projektu su Zadarska županija, Grad Zadar, Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA, Caritas Zadarske nadbiskupije, Udruga Maraške te Volonterski centar Zadar. Projekt je sufinanciran iz sredstava EU i Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske u postotku od 94,79%, a ostatak je sufinanciran od strane Zadarske županije i Grada Zadra. Ukupna vrijednost projekta je 130.186,90 EUR. Ukupno trajanje projekta je 18 mjeseci.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.