Hrvatski radio

Radio Zadar

"Olakšala" tvrtku za 250 000 kuna

11.03.2020.

09:21

Autor: HRT Radio Zadar

"Olakšala" tvrtku za 250 000 kuna

"Olakšala" tvrtku za 250 000 kuna

Foto: - / -

Zadarska policija podnijela je kaznenu prijavu protiv 34-godišnjakinje koju se sumnjiči da je kao odgovorna osoba s više kaznenih djela oštetila tvrtku s biogradskog područja za oko 250 000 kuna .

Policija je sumnjiči za namještanje nagradne igre, zatim da je sebi isplaćivala uvećanu plaću na koju nije imala pravo, te korištenje službene kartice u osobne svrhe. Također ju se sumnjiči da je na račun tvrtke priznala i platila veću vrijednost informatičke opreme koju je nabavila za tvrtku od stvarne, a na nagovor 32-ogodišnjaka koji je zbog toga također zaradio kaznenu prijavu.

 

Prema rezultatima kriminalističkog istraživanja sumnja se da je 34-godišnjakinja u svojstvu odgovorne osobe trgovačkog društva sa sjedištem na biogradskom području, na štetu svog društva, u razdoblju od ožujka do srpnja 2019. godine, sa ciljem pribavljanja nepripadne imovinske koristi u iznosu od 70.000 kuna 55-godišnjakinji, organizirala provođenje nagradne igre bez odobrenja nadležnog tijela te je istu proglasila dobitnicom glavne nagrade.

 Nadalje sumnjiči ju se da je u vremenskom periodu od srpnja 2018. do listopada 2019.  protivno Ugovoru o radu te bez suglasnosti Skupštine Društva nalagala isplate uvećane plaće na koju nije imala pravo te je time svoje društvo oštetila za iznos od 57.654,20 kuna

Isto tako sumnjiči se da je u razdoblju od lipnja 2018. do rujna 2019. s bankomata podizala gotovinu te je službenom karticom Društva plaćala razne osobne troškove na koji način je sebi pribavila nepripadnu imovinsku korist u iznosu od 85.000 kunu.

Ujedno se sumnja kako je ista, na poticaj 32-godišnjaka, odgovorne osobe društva sa sjedištem u Zadru, sa ciljem da njegovom društvu pribavi protupravnu imovinsku korist priznala uvećane račune za isporučenu informatičku opremu i usluge iako je znala da je vrijednost istih u stvarnosti bila puno manja te je time oštetila svoje društvo za iznos od 35.000 kuna .

U konačnici je utvrđeno kako je ista informatičku opremu koju je kupila na teret svog društva besplatno dala na korištenje 32-godišnjaku te je time oštetila svoje društvo za iznos od 11.000 kuna

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja 34- godišnjakinja je zbog sumnje da je počinila kazneno djelo Zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju uz kaznenu prijavu predana pritvorskom nadzorniku PU zadarske dok je protiv 32-godišnjaka nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Poticanja.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.