Hrvatski radio

Radio Zadar

Olib: Četvrtak predstava, petak svirka, subota folklor

21.07.2016.

07:12

Autor: tp

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U četvrtak, 21. srpnja na olipskoj ljetnoj pozornici predstava Shirley Valentine u izvedbi kazališne grupe Lectirum iz Zagreba. Romantičnu monokomediju izvodi sjajna Ksenija Pajić u režiji Zorana Mužića. Početak predstave je u 21:30 h.

U traganju za izgubljenom srećom, Shirley, nekoć buntovna mlada djevojka koja se prisjeća svoje mladosti, odlučila se suprostaviti  rezignaciji, a na to ju je potaknula prijateljica Jane pozvavši je da s njom ode na put u Grčku. Shirley će ta odluka promijeniti život... Uzorna majka dvoje djece, Milandre i Braiana, Joeova žena postavit će si niz pitanja o vrijednosnim mjerilima, uobičajenosti života, svom položaju u obitelji. Odgovorit će na njih zapitavši se 'kad je prestalo biti dobro'... Sjajan tekst  britanskog dramaturga Willyja Russella i vrhunska gluma Ksenije Pajić priuštit će vam vrhunski užitak gledanja predstave.

Petak, 22. svibnja Grupa Cookie – RNR poslastica  za ludi ljetni vikend

Oni  rado sviraju  po klubovima i na zatvorenim gažama. I to rade iz čistog zadovoljstva. Oni su sjajni glazbenici  iz Našica, okupljeni u Grupu  Cookie koja djeluje od 1976. g. s povremenim prekidima, a ponovno intenzivno nastupa posljednjih 5 godina. Repertoar koji  glazbenici izvode  je isključivo rock'n'roll 60-ih,70-ih  i dijelom 80-ih. Imaju i  nekoliko autorskih pjesama, ali uglavnom izvode cavere. Od samog početka djelovanja  sviraju  u nepromijenjenom sastavu:  Željko Amidžić-Želja (gitara),  Boris Bervida-Kit (klavijature),  Matija Matišić –Maca (bass) i Igor Svilar – Britva ( bubnjevi i glavni vokal). Prije  5 godina grupi se  pridružila  Mia Svilar (udaraljke, prateći vokal).  Njihov album prvijenac  objavljen je 2011.g. u izdanju Croatia records.  Na Olipskom ljetnom festivalu nastupaju u petak, 22. srpnja. Rock koncert pod nazivom 'Luda i vrela olipska noć' počinje od 21 h na olipskoj festivalskoj pozornici.

Subota, 23. srpnja -Opuštanje uz tradicionalne programe za kraj vikenda

U organizaciji olipske Kulturno umjetničke udruga Zora, u subotu,  23. srpnja  odvija se ‘Folklorna večer na Muli’ - po programu ‘Kultura i tradicija Oliba’, a gostuje folklorna skupina KUD-a ‘Jankovci’.
Organizatori  Olipskog ljetnog festivala su  Udruga OLIB i Kazališna družina Bastien. Produkcijska podrška projekta je kreativna platforma  Organizam. Festival traje do 10. kolovoza, a ulaz na sva festivalska događanja je slobodan. Dobrodošli. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.