Hrvatski radio

Radio Zadar

Olimpijski festival dječjih vrtića Zadarske županije

10.05.2016.

13:59

Autor: Jelena Tomac

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

I ja ću biti olimpijac, slogan je Olimpijskog festivala dječjih vrtića Zadarske županije, na kojem je ove godine nastupilo gotovo petsto mališana. Brzinu, spretnost i natjecateljski duh pokazali su u četiri atletske discipline te malom nogometu.

Baš kao na pravoj Olimpijadi sve je krenulo svečanim mimohodom malih sportaša, paljenjem olimpijske baklje i podizanjem olimpijske zastave. A onda su igre mogle početi.

Bli smo na trčanju i bacanju loptice. Što je tebi najdraže? Trčanje. - odgovara nam Borna.

Dok je u trčanju bilo bitno biti brži, u nogometu - tko će zabiti više golova.

Kliko si golova zabio? Dva. Jeste li pobijedili? Ne znam koje ćemo bit mjesto ali smo pobijedili.- kaže Petar.

Volim zabijati golove i volim uzeti drugima loptu. - govori nam Luka.

Jesi već prije igrala nogomet? Dva tri puta. Što ti je najdraže u nogometu, zašto baš nogomet voliš? Zato jel uvijek zabijemo gol. - povjerava nam se Matija.

Za bodrenje su se pobrinuli roditelji i odgojiteljice, koje su male sportaše i pripremale za natjecanja.

Kroz određeni period dva tri mjeseca u vrtiću smo odrađivali razne programe, pokušavali smo vidjet tko je najbolji u toj disciplini. - govor Josipa Sesar, odgojiteljica u vrtiću.

Već petnaestu godinu ova se Olimpijada održava s ciljem promicanja svih vrijednosti koje nosi olimpijski pokret.

Fair play, tolerancija, psihofizički razvoj djece i mi smo jako zadovoljni na koju razinu smo došli s natjecanjem. - kaže Željko Birkić, tajnik Sportske zajednice Zadarske županije.

Iako je natjecateljski duh bio itekako prisutan, Olimpijada je poslala poruku da je bitno sudjelovati, tko zna, jednog dana možda i na pravim Olimpijskim igrama.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.