Hrvatski radio

Radio Zadar

Oluja znanja : učenička natjecanja i smotre

27.04.2016.

08:48

Autor: S. Jakšić Mandić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Zadru ovih dana više regionalnih i državnih učeničkih natjecanja : večeras se svečano otvara 21. državno Natjecanje iz hrvatskoga jezika u Hotelu Donat. Domaćin je zadarska Osnovna škola Petra Preradovića Zadar. Sudjeluje više od 150 učenica i učenika osnovnih i srednjih škola.

U zadarskoj Tehničkoj školi do petka dva državna natjecanja -
Državno natjecanje u strojarstvu i Državno natjecanje u Osnovama elektrotehnike i Mjerenjima u elektrotehnici. Natjecanju će nazočiti preko 90 učenika i oko 50 mentora.

Strukovna škola Vice Vlatkovića u Zadru domaćin je susreta učenika koji će u toj školi izvoditi vježbe iz elektronike, a ovim povodom u Zadar dolazi 60 učenika i nastavnika iz Estonije, Finske, Njemačke, Španjolske i OŠ Zapruđe. Svi oni će imati priliku upoznati tehnološka dostignuća te Škole te ljepotu i povijesne znamenitosti Zadra.

Prije 10-ak dana u Zadru je održano i 19. državno Natjecanje Dani odjeće i 9.državna Smotra obuće i kožne galanterije čiji domaćin je bila Škola primjenjene umjetnosti i dizajna Zadar, a danas još jedna izložba iz tog područja:

Izložba "Art dizajn" učenika srednjih škola Zadarske županije otvara se danas u podne u Narodnom muzeju grada Zadra. Tema ovogodišnje smotre je: Putevima dadaizma. Na smotri sudjeluje 11 srednjih škola Zadarske županije, a izloženo je 50-tak učeničkih radova u različitim tehnikama i materijalima. Tri najbolja rada bit će posebno pohvaljena.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.