Hrvatski radio

Radio Zadar

Olujna bura pod Velebitom, noćas će temperature na nulu

25.01.2019.

07:56

Autor: HRT Radio zadar

Ražanac, ilustracija: Dino Stanin / Pixsell

Ražanac, ilustracija: Dino Stanin / Pixsell

Foto: - / -

Zbog olujnog udara vjetra od više od 110 km/h autocesta A1, između čvorova Sv. Rok i Posedarje, zatvorena je za sve skupine vozila - javlja HAC. Obilazak za sva vozila je državnim cestama DC50 i DC27 preko Gračaca, Obrovca i Karina, a za sav promet zatvorena je i cesta Maslenica-Zaton Obrovački.

Naš meteorolog Duško Kraljev navodi kako će jaka bura puhati cijeli dan, temperatura neće biti viša od 6 stupnjeva, ali bit će i nešto zubatog sunca. Bura će slabiti prema kraju dana. Noć će biti hladna, u subotu ujutro će biti temperature oko nule, u zaobalju i ispod nule. Vikend će biti suh . U nedjelju će već okrenuti na jugozapadnjak i jugo, u ponedjeljak nas čeka kiša. 

Za sav promet, zbog olujnog vjetra, zatvorene su: autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak za sva vozila je državnim cestama DC50 i DC27 preko Gračaca, Obrovca i Karina), DC1 Udbina-Klapavice te Ondić-Gračac-Palanka, Jadranska magistrala (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene, državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački, državna cesta DC218 Dobroselo-Mazin-Bruvno (snježna vijavica).

Samo za osobna vozila otvorene su: autocesta A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Delnica, Jadranska magistrala između Novog Vinodolskog i Senja (DC8), Paški most.


Otkazuje se linija 401 Zadar (Gaženica)-Ist-Olib-Silba-Premuda-Mali Lošinj s polaskom iz luke Gaženica 25.siječnja u 09:00 sati. Ista će se izvršiti u nedjelju 27.01.2019. također s polaskom u 09:00 sati ako to dozvole vremenski uvjeti.  

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.