Hrvatski radio

Radio Zadar

Olujni vjetar otežava cestovni i pomorski promet

29.09.2018.

09:10

Autor: Vladimir Šetka

Dino Stanin/PIXSELL, ilustracija

Dino Stanin/PIXSELL, ilustracija

Foto: - / -

Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvorena je autocesta A1, između čvorova Sveti Rok i Posedarje. Obilazak za ostale skupine je državnim cestama DC50 i DC27 preko Gračaca, Obrovca i Karina. Bura ometa i pomorski promet.

Zbog vjetra samo osobna vozila prometuju autocestom A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice, obilazak za ostale skupine je starom cestom DC3 kroz Gorski kotar, Jadranska magistrala između Karlobaga i Svete Marije Magdalene, državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački i Paški most.

Na dionici Jadranske magistrale (DC8) između Bakra i Karlobaga i na autocesti A7 Draga-Šmrika zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp priklicama, motocikle, dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu vozila). HAK poziva vozače na oprez, zbog opasnosti od naleta na životinju na autocesti A1, na 332. km, između čvorova Šibenik i Vrpolje.

U prekidu su trajektna linija Prizna – Žigljen i katamaranske M.Lošinj-Cres-Rijeka i Novalja-Rab-Rijeka.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.