Hrvatski radio

Radio Zadar

Olujno nevrijeme u srednjoj Dalmaciji

28.11.2021.

19:16

Autor: HRT

Foto: HRT / HTV

Foto: HRT / HTV

Foto: - / -

Olujno nevrijeme pogodilo je srednju Dalmaciju. Puše vrlo jako mjestimice i olujno jugo, a valovi su poplavili dijelove obale, pa tako i splitsku rivu. Prekinute su katamaranske linije prema srednjodalmatinskim otocima i neke trajektne.

Udari olujnog i orkanskog juga srušili su i dio krova Doma za starije i nemoćne u Zadvarju, na sreću nitko nije stradao. 

- Radi se o limenoj konstrukciji krova koja je pala na tlo odakle je uklonjena brzom intervencijom vatrogasaca," rekao je Hini zapovjednik DVD-a Zadvarje Neno Bajić.

Vatrogasci su se popeli na krov Staračkog doma te dodatno pričvrstili preostali dio limenog krova kako bi spriječili i njegovo rušenje pred naletima snažnog juga, dodao je.

Materijalna šteta nastala rušenjem dijela krova Staračkog doma u Zadvarju naknadno će se utvrditi.

Općina Zadvarje smještena je u zaleđu između Omiša i Brela.

Prvi snijeg ove zime zabijelio je Platak, a više ga se očekuje tijekom noći. Iako ga nema dovoljno ni za skijanje ni za sanjkanje, Platak ima svoje vjerne goste, među kojima su i oni iz Istre i Like.

 

Foto: HRT / HTV

Foto: HRT / HTV

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.