Hrvatski radio

Radio Zadar

On vodi sasvim normalan i miran život

24.08.2020.

12:57

Autor: Maja Savić

On vodi sasvim normalan i miran život

On vodi sasvim normalan i miran život

Foto: - / -

Sasvim suprotno očekivanjima, rock and roll može biti vrlo pristojno zanimanje ako mu se pristupi sa stilom i svjesnim odabirom. Na tako nešto odlučio se česti zadarski gost i ujedno domaćin našeg grada - Davor Gobac.

Predratne 90 te dok se još živjelo normalnim tempom, jedna jutarnja kava u Varoši pretvorila se u pravu senzaciju. Prijatelj nam je naime javio kako je u ulici pored naše vidio Gopca iz Psihomoda. Ta nam je informacija zvučala vjerodostojna koliko i spuštanje vanzemaljaca na Zemlju, obzirom da je dvije godine ranije Psihomodo pop bila prva grupa s ovih prostora koja se pojavila na čuvenom MTV –u.

Već 30 godina frontman Psihomodo pop-a i  mentor pobjednik u ovogodišnjem Voice-u ljetuje u Zadru budući da je zadarski zet.

Sportski elegantan u 56 oj godini u prepoznatljivoj košulji sa cvjetnim uzorcima, sjeo je s nama kako bi popričao baš o svemu što se našlo od tema u ova čudna vremena a naravno krenuli smo od epidemioloških mjera i položaju glazbenika u korona krizi:

 

Otpočetka redovito perem ruke i pridržavam se mjera. Iako smo Vinko i ja nakon finala Voice-a održali samo dva nastupa od planiranih nekoliko desetaka i od toga Šalatu, mislim da ćemo svi morati izdržati do polovice iduće godine kada će biti prava gužva na pozornicama. Tada će svi krenuti nadoknađivati ovu pauzu.“ uvjeren je  Gobac dodajući kako je Vinka Ćemeraša  odabrao jer je odmah primjetio kako je nevjerojatno smiren a kasnije i siguran u izvedbi.

Vinko je ipak najzaslužniji za pobjedu jer je izvrsno otpjevao  i Pinokija i Dinovu stvar i Nothing compares 2 you.“

 

Mnogima je u uhu ostala neobična božićna pjesma Dine Dvornika koju je Dino napisao prije nego nas je napustio  a Danijela Dvornik je u svrhu da stvar bude završena i plasirana, potražila Gopca kako bi napisao tekst i tako stavio točku na i.

Bila je to matrica samo sa refrenom „ Sretan Božić Sretna Nova godina“ i mene je gđa Dvornik zamolila da dovršim pjesmu. Isprva sam bio zbunjen jer nisam nikad radio božićne pjesme no sjetio sam se provoda sa Dinom i vrlo brzo došla mi je inspiracija te nastao  duet koji je konačni oblik dobio u studiju producenta Skansija. Njega sam pak znao otprije ali taj nas je događaj i konkretno profesionalno i privatno zbližio. Nazvao sam potom Danijelu, ona je to čula i rekla - Super Gobi!"

 

Inače, Davor Gobac, rocker u DNK pravi je primjer da etikete ne čine čovjeka jer on poput predanog r'n'r veterana svaki dan već više od 10 godina vježba 40 minuta na dan, gotovo svih poroka se odrekao, uzeo je vlastiti život i počeo ga živjeti kako kaže, s mjerom. Ipak, ne da se ništa mjeriti sa gubitkom kilograma na pozornici u live nastupima:

Stvarno ne pretjerujem,  jedan koncert  skakanja i pjevanja 5 je puta zahtjevniji od mog treninga u teretani.“ – uvjerava nas dodajući kako se s godinama osjeća iskusnije mada boležljivije a svoj mladenački izgled zahvaljuje kako kaže, vlastitom stanju duha:

Skužio sam da je tu izvor sreće, unutra a ne izvana“.

 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.