Hrvatski radio

Radio Zadar

"Oni su izuzetno kvalitetni radnici i trude se više od drugih"

07.10.2019.

12:11

Autor: Suzana Jakšić Mandić

foto : RZD

foto : RZD

Foto: - / -

Zadarska udruga Porat nastavlja s projektom „Korak po korak“ koji uključuje bivše zatvorenike i članove njihovih obitelji. Sastoji se od posjeta zatvorima u Zadru, Šibeniku i Gospiću te nakon izlaska korisnika, pomaganju pri doškolovanju i zapošljavanju.

Predsjednik udruge Siniša Kabić Peters danas je naveo kako je 14 osoba prošle godine uspješno prošlo kroz ovaj projekt, a evo što poručuje potencijalnim poslodavcima: Naši korisnici su izuzetno kvalitetni radnici, oni izuzetno cijene svoj posao jer to je prilika koju oni ne dobivaju tako lako. Mislim da se trude više od drugih ljudi koji nisu bili u problemu ovisnosti, jednostavno zato što unutar sebe imaju neki osjećaj, žele se više dokazati društvu. Žele se dokazati i obitelji i društvu i svima. Mislim da su izuzetno dobri radnici i da bi poslodavci to trebali uzeti u obzir - napominje Peters te izražava želju da se više korisnika uključi.

Kabić Peters podsjeća i kako  Porat s Agencijom AGRRA surađuje i na projektu Perma Horti pa poziva nezaposlene žene  na prijavu: To je izuzetno kvalitetno školovanje, počinje 15. listopada, svatko koga zanima permakultura, urbano vrtlarstvo, slobodno neka se javi, dobit će besplatno školovanje a ono se upisuje i u knjižicu - naglasio je Kabić Peters. 

Projekt KORAK PO KORAK je financijski podržan od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijanu politiku.Kroz njega pružiti će se pomoć i podrška bivšim zatvorenicima i članovima njihove obitelji nakon izlaska iz penalne ustanove, te informiranje o socijalnim pravim, mogućnostima školovanja i zapošljavanja, radi lakše integracije u zajednicu. Partneri u provedbi projekta su Centar za socijalnu skrb Zadar i Zajednica Mondo Nuovo.

Korisnička skupina:

Bivši zatvorenici, muškog i ženskog spola, starijih od 18 godina, koji su izdržali kaznu zatvora, te članovi njihovih obitelji (roditelji, partneri, braća i sestre, supružnici, djeca).

Neizravni korisnici :
Opća populacija građana – šira društvena, Lokalna i regionalna samouprava – Upravni odjel za zdravstvo i socijalnu skrb Grada Zadra i Zadarske županije, Centar za socijalnu skrb Zadar, Zatvor u Zadru, Gospiću i Šibeniku, Terapijske zajednice, Udruge i građanske inicijative, Volonteri.

 

 

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.