Hrvatski radio

Radio Zadar

Oni su među najboljima u državi

14.06.2017.

15:20

Autor: HRT Centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Župan Božidar Longin primio je danas u nazočnosti svojeg zamjenika Šime Mršića i pročelnika UO za društvene djelatnosti Ivana Šimunića, učenike osnovnih i srednjih škola te Glazbene škole Blagoje Bersa koji su na državnim natjecanjima osvojili jedno od prva tri mjesta.

Na primanju su bili i učenici koji su sudjelovali na državnim natjecanjima u kojima nema rangiranja. No, mnogima je zbog svoga stylinga, a još više majice s porukom o iluziji demokracije, zapeo za oko učenik Tehničke škole Zadar Silvio Stojčević koji je na državnom natjecanju osvojio 3. mjesto za Dizajniranje računalom CATIA. Na primanje kod župana došao je u pratnji svoga mentora Vladimira Bobića. Njegov outfit i poruke privukle su simpatije mnogih.  

Da, upravo toliko se osnovnoškolaca i srednjoškolaca Zadarske županije vratilo u svoje škole s osvojenim jedinim od prva tri mjesta na državnim natjecanjima. Čini mi se da je teško naći dovoljno snažne superlative kojima bih okarakterizirao vaše uspjehe, dragi učenici. Vi ste oni koji su uspjeli pobijediti nevidljive granice u sebi i vođeni sigurnom i stručnom rukom svojih mentora dosegnuti vrhunce o kojima mnogi tek sanjaju, rekao je na primanju župan Božidar Longin i čestitao učenicima, a riječi pohvale i potpore uputio mentorima, koji su, kako je rekao, svojom pronicljivošću stručnjaka i pedagoga, otkrili ove mlade talente te ih, s velikom požrtvovnošću i razumijevanjem, potaknuli da svoj talent oplemene marljivošću i upornošću.

Kao župan ove Županije, ali prije svega kao čovjek, ponosan sam na vas. Ponosan sam što ste, kao u pjesmi, u naš zajednički slap utkali i svoje male, ali blistave kapi. Hvala, rekao je na kraju svog obraćanja župan i uručio učenicima i mentorima prigodne darove.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.