Hrvatski radio

Radio Zadar

Oni su naša budućnost: priznanja za najbolje u županiji

05.06.2019.

14:15

Autor: Filip Matijević

Radio Zadar

Radio Zadar

Foto: - / -

U Domu Zadarske županije održana je svečana dodjela priznanja učenicima osnovnih i srednjih škola koji su na županijskim natjecanjima osvojili 1., 2. i 3. mjesto ili sudjelovali na državnoj smotri tijekom ove školske godine. Mnogi od nagrađenih redoviti su uzvanici ove svečanosti već nekoliko godina

Točno pet stotina učenika i njihovi mentori dobili su priznanje za minuli rad i poticaj za budućnost. Među njima i Namik Agić, učenik osmog razreda OŠ Krune Krstića iz Zadra i trostruki državni prvak iz matematike. Ponosno je primio priznanja za prva mjesta na županijskim natjecanjima iz matematike i fizike:

Pa znači mi dosta zato što mi je to kao nagrada za sav trud koji sam uložio pripremajući se za natjecanja.

I ide dalje:

A nadam se da ću na međunarodnoj predstavljati Hrvatsku u srednjoj školi i negdje studirati, nisam se još odlučio gdje.
Privlači me i Hrvatska a ne znam koliko bih hto vani jer bit ću udaljen od svih svojih prijatelja koji su mi pomogli do sada i pomoć će mi u srednjoj. Tako da ne znam, vidjet ćemo...

Ovom mladom genijalcu otac je istovremeno i mentor, koji kaže: „Genetika je u ovoj priči tek temelj". Emir Agić:

Bez velikog rada nema ništa. Prvenstveno veliki rad. On ima odlične temelje, očito je nešto i do gena ali je rad ono što ga je izdvojilo.

Rad je i sljedećeg osnovnoškolca doveo do uspjeha. I to trostrukog uspjeha. Riječ je o Luki Bralić, učeniku sedmog razreda OŠ Stjepana Radića iz Bibinja:

Bia sam prvi iz matematike, prvi iz povijesti i drugi iz zemljopisa.

I što je najteže od toga, što ti je najdraže?

A najteža je matematika i najbolji rezultat, po meni.

I Namik i Luka, kao i stotine ostalih, jamac su da je budućnost blistava. Samo im je treba prepustiti onima koji su u onome što rade jednostavno - najbolji!

UČENICI PRIZNANJA

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.