Hrvatski radio

Radio Zadar

Onima sa zdravstvenim problemima neće se svidjeti prognoza za ovaj tjedan

19.06.2022.

09:32

Autor: Radio Zadar

Zadar noću

Zadar noću

Foto: Toni Pajkin / Radio Zadar

Ulazimo u 9 dan zaredom s temperaturama koje tijekom dana dosižu vrijednosti iznad 30°C. Jučer je bilo i 32°, a slična se temperatura očekuje i danas. Kretat će se od 29 do 32°C. Bez promjene bit će i u nastavku, u novom tjednu koji je pred nama.

Gori nebo i zemlja ovoga lipnja i za očekivati je da će lipanj 2022. biti jedan od najtoplijih u proteklih 61 godinu u Zadru. Ono što će osobe sa zdravstvenim problemima dodatno zabrinuti je vjetar koji se najavljuje sljedećih dana. Naime, očekuje se jugo. Južina uz visoke temperature izazvat će dodatne tegobe kod osoba sa zdravstvenim problemima.


Noćne temperature su za sada oko 20 -21°i to je vrijeme kada će se moći "uhvatiti" svježeg zraka nakon sparnog južnog dana.

O vremenu Ivan Novak iz DHMZ PMU Rijeka

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Vrijeme danas uz Duška Kraljeva

Svakog radnog dana, ujutro u 08.10 i poslijepodne u 14.30 sati poslušajte detaljnu prognozu vremena za Zadar i Zadarsku županiju. Kakvo nas vrijeme očekuje prognozira popularni zadarski meteorolog Duško Kraljev.

Poslušajte u Slušaonici