Hrvatski radio

Radio Zadar

Opća bolnica: opet dozvoljene posjete uz stroge uvjete

15.06.2020.

08:56

Autor: Radio Zadar

Marko Dimic/PIXSELL

Marko Dimic/PIXSELL

Foto: - / -

Sukladno epidemiološkoj situaciji, Ministarstvo zdravstva izdalo je upute za pristup posjetiteljima u bolničke ustanove. Uz stroge uvjete, od danas opet možete obići pacijente u svim bolnicama u Hrvatskoj, pa tako i u Općoj bolnici Zadar.

Svi posjetitelji obvezno prolaze trijažu prije ulaska u zdravstvenu ustanovu, gdje će im se izmjeriti tjelesna temperatura i uzeti epidemiološka anamneza. U slučaju da je tjelesna temperatura posjetitelja iznad 37,2°C on neće moći ući u bolnicu. Prije popunjavanja trijažnog obrasca posjetitelj treba dezinficirati ruke u nazočnosti djelatnika na trijaži. Točnost u epidemiološkoj anamnezi osoba potvrđuje vlastoručnim potpisom na Trijažnom obrascu za posjetitelje u OB Zadar/evidencija posjeta. Posjetitelj s navedenim popunjenim Trijažnim obrascem odlazi na Odjel u  vrijeme posjeta, te ga predaje odjelnoj medicinskoj sestri/tehničaru.

Za posjete je određeno vrijeme svakog dana od 14:00 do 15:00 sati, u trajanju najviše do 10 minuta.

Obzirom na upute Ministarstva zdravstva i potrebu pridržavanja epidemioloških mjera, u odnosu na učestalost posjeta preporučuje se da bolesniku u jednom danu u posjet dođe samo jedna bliska osoba.
Isto tako, iz zadarske Opće bolnice mole posjetitelje da sa sobom ponesu medicinsku masku koju će nositi cijelo vrijeme boravka u zdravstvenoj ustanovi.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.