Hrvatski radio

Radio Zadar

Opća bolnica Zadar nabavila vrijednu opremu

23.07.2020.

10:08

Autor: Radio Zadar

Opća bolnica Zadar nabavila vrijednu opremu

Opća bolnica Zadar nabavila vrijednu opremu

Foto: - / -

Odjel za abdominalnu kirurgiju dobio je novu opremu - laparoskopski stup 4K rezolucije posljednje generacije, vrijedan preko 800 tisuća kuna. Laparoskopski stup omogućit će operacije u abdomenu minimalno invazivnim pristupom.

To će omogućiti brži oporavak pacijenata, kraći boravak u bolnici te povratak normalnom životu u najkraćem mogućem vremenu. UHD, odnosno 4K rezolucija omogućava kirurgu da primijeti i najmanje promjene u tkivu ili moguće krvarenje te u potpunosti prevenira postoperativne komplikacije ili da ih svede na minimum.

Navedena oprema nabavljena je u sklopu Projekta Izgradnja i opremanje Dnevne bolnice Odjela za pulmologiju, onkologiju, infektologiju i dermatologiju Opće bolnice Zadar te adaptacija i opremanje dnevne bolnice Službe za kirurgiju, financiranog bespovratnim sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija (2014.-2020.).

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.