Hrvatski radio

Radio Zadar

Opća bolnica Zadar zbog gripe ograničila posjete

26.01.2019.

08:15

Autor: hrt zadar

Dino Stanin/PIXSELL

Dino Stanin/PIXSELL

Foto: - / -

Zadarska Opća bolnica privremeno je obustavila posjetu bolesnicima na svim odjelima Službe za interne bolesti i JIL-u. Na ostalim odjelima posjete su ograničene i mogu trajati najviše petnaest minuta.

Odluku koja se nalazi na službenim stranicama zadarske Opće bolnice prenosimo u cijelosti.

Obaviještavamo Vas da su zbog pojavnosti sezone gripe u općoj populaciji, a koja je u tijeku, privremeno obustavljene posjete bolesnicima na sljedećim odjelima:

– Odjel za anesteziologiju, reanimatologiju i jedinicu intenzivne medicine (tzv. JIL);

– svim odjelima Službe za interne bolesti (Pulmologija, Endokrinologija, Hematologija, Intenzivna interna skrb, Gastroenterologija, Kardiologija, Nefrologija, Koronarna jedinica);

Za sve dodatne informacije molimo Vas da se javite osoblju odjela na kojem je hospitaliziran bolesnik, a koji će vas uputit u način i vrijeme informiranja o stanju bolesnika.

Posjete na svim drugim odjelima su OGRANIČENE na jednu zdravu odraslu osobu po bolesniku, u vremenskom trajanju od najviše 15 minuta.

Primjenom ovih protuepidemijskih mjera smanjujemo mogućnost prenošenja virusa gripe na imunokompromitirane bolesnike unutar Bolnice.

Ravnatelj Bolnice
Željko Čulina, dr.med.

Predsjednik Povjerenstva za sprečavanje i suzbijanje infekcija
povezanih sa zdravstvenom skrbi
Prof. dr.sc. Boris Dželalija, dr.med., spec.infektolog

Član Povjerenstva
Doc.dr.sc.Alan Medić, dr.med., spec.epidemiolog

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.