Hrvatski radio

Radio Zadar

Općina Bibinje slavi svoj dan

02.05.2018.

14:45

Autor: Filip Buzov

HRT Zadar

HRT Zadar

Foto: - / -

Kako se moglo čuti na svečanoj sjednici proračun je stabilan. Prošla godina završena je s viškom što je važno zbog troškova katastarske izmjere koja je u tijeku te zbog pripreme projekta za izgradnju sustava odvodnje.

Razvoj mjesta vodstvo općine vidi u spoju turizma i poljoprivrede, ali i u izmještanju pruge te zatvaranju obližnjeg kamenoloma.

Ono što mi smatramo da bi najbolje bilo, da se početak izmještanja pruge prilagodi izgradnji teretne luke Gaženica, mislim da bi to bi jedan realan projekt koji se može u roku pet do sedam godina dogoditi - kazao je načelnik Bruno Bugarija.

Nakon što je naveo sve prednosti razvoja putničkog terminala, odnosno potrebe opskrbe „plovećih hotela“ u budućoj matičnoj luci, zadarski župan Božidar Longin podržao je želje Bibinjaca za izmještanjem pruge.  Naravno da je vama u Bibinjama, ali i nama u županiji  posebno stalo izmjestiti željezničku prugu, o tome govorimo, na tome radimo - poručio je zadarski župan.

Na svečanoj sjednici uručena su i godišnja priznanja. Grb općine otišao je ruke Vinke Kero koja je ostavila trag radeći 40 godina kao medicinska sestra. Inače, Kero je ostala upamćena i kao prva zaposlena medicinska sestra u mjesnoj ambulanti.

 

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.