Hrvatski radio

Radio Zadar

Općina Gračac iz programa "Zaželi" zaposlit će 20 žena

18.06.2019.

18:49

Autor: HRT Radio Zadar / Općina Gračac

Foto: Općina Gračac

Foto: Općina Gračac

Foto: - / -

Načelnica Općine Gračac Nataša Turbić potpisala je danas u Zagrebu Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za poziv “Zaželi – program zapošljavanja žena”.

Ugovore su korisnicima uručili Majda Burić, državna tajnica u Ministarstvu rada i mirovinskog sustava i Ante Lončar, ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Naziv projekta: “Zaželi – Pružamo pomoć, primamo pomoć!”. Program projekta: Operativni program učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. Fond: Europski socijalni fond Nadležno tijelo: Ministarstvo rada i mirovinskog sustava.Nositelj: Općina Gračac

Partneri: Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Zadar, Centar za socijalnu skrb Zadar i Hrvatski Crveni križ – Općinsko društvo Crvenog Križa Gračac

Trajanje projekta: 30 mjeseci

Ukupna vrijednost projekta: 2.730.430,45 kuna

Općina Gračac u suradnji sa Hrvatskim zavodom za zapošljavanje (Područni ured Zadar), Centrom za socijalnu skrb Zadar i Hrvatskim Crvenim križem-Općinskim društvom Crvenog Križa Gračac pristupa realizaciji projektnog prijedloga „Zaželi – Pružamo pomoć, primamo pomoć!“.

Projekt „Zaželi – Pružamo pomoć, primamo pomoć!“ fokusiran je na zapošljavanje žena pripadnica ciljanih skupina iz Općine Gračac, njIhovo obrazovanje i olakšavanje pristupa tržištu rada. Budući da će žene zaposlene na ovom projektu u okviru radnih zadataka biti usmjerene na skrb o starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju, projekt će rezultirati višestrukim koristima za zajednicu od kojih su najznačajnije međugeneracijska solidarnost, socijalna uključenost, smanjenje rizika od siromaštva i povećanje kvalitete života u Općini Gračac.

Planirano je zapošljavanje ukupno 20 žena sa područja Općine Gračac u svrhu pružanja pomoći za 150 korisnika.

Projekt previđa i zapošljavanje jednog djelatnika na 30 mjeseci, koji će adekvatnim mjerama pratiti uključenje žena pripadnica ciljanih skupina u projekt, uključenost u aktivnosti obrazovanja i osposobljavanja te njihov rad na terenu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.