Hrvatski radio

Radio Zadar

Općina Preko: Lukoran će dobiti moderno turističko naselje

08.01.2020.

12:32

Autor: Suzana Jakšić Mandić

foto: Naši školji

foto: Naši školji

Foto: - / -

Nakon više od 10 godina rada na rješavanju imovinsko-pravnih odnosa, općina Preko danas je raspisala natječaj za prodaju terena na području mjesta Lukoran, a namijenjen je izgradnji turističkog naselja na površini od 77 tisuća četvornih metara .

Natječaj je otvoren do 29. Siječnja, kazao je za naš program načelnik Općine Preko Jure Brižić: To je jedan dio na kojem bi se trebalo nalaziti 40-ak urbanih vila s jednim privezištem, sa sadržajem poput restorana i slično. Mi smo evo danas raspisali natječaj,nadamo se da će biti zainteresiranih investitora, bilo je dosta jako puno upita pa smo  osjetili da je vrijeme da se to raspiše, početna cijena je 33,38 eura po metru četvornom. 

U suradnji s Hrvatskim šumama, Ministarstvom poljoprivrede i Ministarstvom državne imovine, velikim naporom i upornošću uspjeli smo riješiti vlasništvo nad zemljištem veličine 77.085 četvornih metara. Općina Preko sada je vlasnik, pokrenuli smo prodaju s ciljem realiziranja dijela projekta “Mačjak – Šumljak”. Ostatak zemljišta navedene turističke zone je u vlasništvu Republike Hrvatske, kazao nam je općinski načelnik Jure Brižić.

Na naš upit kako komentira činjenicu da je sličan projekt bio najavljivan i za Južni Pašman pa je na kraju američki investitor odustao, Brižić odgovara kako mu je žao što je investitor odustao, te dodaje kako je za početak gradnje osigurana sva dokumentacija, a to su Urbanistički plan uređenja, Detaljni plan uređenja, Studija utjecaja na okoliš te je utvrđena granica pomorskog dobra. Naš projekt je dosta spremniji, definiran je, dokumenti su spremni - tvrdi Brižić.

Natječaj je otvoren do 29. Siječnja, o uvjetima na službenoj stranici Općine Preko.

Brižić o natječaju

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.