Hrvatski radio

Radio Zadar

Općina Vir donirala 50 tisuća kuna zadarskoj bolnici za suzbijanje zaraze

04.04.2020.

10:27

Autor: rzd

Dino Stanin/PIXSELL

Dino Stanin/PIXSELL

Foto: - / -

Općina Vir donirala je 50.000 kuna Općoj bolnici u Zadru za borbu protiv Covida-19. To je posljednja u nizu protuepidemijskih i drugih mjera koje su virska općina i Stožer civilne zaštite Općine Vir poduzeli od početka krize.

Potpore Općine Vir prema Općoj bolnici u Zadru dosad su premašile iznos od 500.000 kuna. Opću bolnicu u Zadru pomagali su i virski poduzetnici.

Općina Vir donirala je 50.000 kuna Općoj bolnici u Zadru za borbu protiv Covida-19, a to je posljednja u nizu protuepidemijskih i drugih mjera koje su virska općina i Stožer civilne zaštite Općine Vir poduzeli od početka krize. Dosad je Općina Vir u raznim prigodama za potrebe Opće bolnice u Zadru – odjelima ginekologije, pedijatrije, kirurgije, interne i patologije – donirala više od 500.000 kuna, a ova donacija zadarskoj Općoj bolnici trebala bi pomoći uvjetima u kojima rade zadarski liječnici te kontroli širenja pandemije, odnosno borbi protiv Covida-19. Zadarsku su bolnicu u više navrata donirali i virski poduzetnici iznosom većim od 100.000 kuna.

- Opća bolnica Zadar, svi liječnici i cjelokupni zadarski zdravstveni sustav poduzimaju iznimne napore kako bi zaustavili širenje koronavirusa, a u toj izloženosti i borbi prijeko im je potrebna pomoć zajednice i cijele naše regije. Ova je donacija jedan vid naše zahvalnosti i podrške - kaže načelnik Općine Vir Kristijan Kapović. Prethodno je virski Stožer civilne zaštite osigurao osobama starijima od 60 godina s prebivalištem na Viru zaštitne maske i rukavice, a istim je zaštitnim sredstvima opskrbio i virsku ambulantu. Virsku liječnicu dr. Veru Bulajić, koja je bila na specijalizaciji obiteljske medicine u Splitu, uspio je vratiti na otok gdje sada djeluje po redovnom rasporedu i radnom vremenu. U organizaciji Stožera civilne zaštite Općine Vir dezinficirane su sve prostorije javnih uslužnih djelatnosti: uredi i prostorije Općine Vir, prostorije i uredi općinskih poduzeća i ustanova, virska ambulanta i poliklinika, stomatološka ordinacija te poštanski ured i sve trgovine. Formirano je također sedam dvočlanih timova civilne zaštite, opremljenih službenim odorama i zaštitnom opremom, koji u sedam virskih zona kontroliraju sprovođenje mjera i odluka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske. Članovi virske civilne zaštite uspostavili su i pozivni centar za opskrbu i dostavu živežnih namirnica i lijekova osobama starijima od 60 godina.

- Provodimo odluke nacionalnog i županijskog stožera kako bi situaciju na Viru imali pod kontrolom, ali moram dodati kako su dosad Virani pokazali disciplinu i odgovornost u krizi - zaključak je načelnika Stožera civilne zaštite na Viru Antonija Vučetića.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

21 h

Nadin 2022

Kušanje vina