Hrvatski radio

Radio Zadar

Općinski sud: sutkinja nije povrijedila Zakon o kaznenom postupku

13.02.2019.

13:45

Autor: Vladimir Šetka

Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Foto: - / -

Na Općinskom sudu u Zadru smatraju kako sutkinja Mitra Meštrović nije povrijedila Zakon o kaznenom postupku. Glasnogovornik Denis Klarendić nije želio komentirati sudske odluke prije pravomoćnosti ali tvrdi da, osim u datumima, nema odstupanja između zapisnika o objavi presude i pisanog otpravka.

Moram se ograditi jer ne mogu komentirati sudske odluke, pogotovo one koje su nepravomoćne, rekao je Klarendić i dodao: Ja sam gledao sadržaj zapisnika o objavi presude i pisani otpravak presude i tu nema nikakvih odstupanja osim u datumima. Kad su u pitanju standardne greške u datumima, imenima i slično, sud u svakoj fazi postupka može otkloniti taj nedostatak rješenjem o ispravku, što je jasno predviđeno Zakonom o kaznenom postupku.
Na pitanje jeli to ispravljeno, glasnogovornik suda je odgovorio: Taj podatak još nemam, ali ne znači da neće biti, jer se u svakoj fazi postupka taj nedostatak može otkloniti.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.