Hrvatski radio

Radio Zadar

Opet najave završetka Centra Mocire

17.02.2017.

17:36

Autor: Žana Morović Rudić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Hoće li do kraja godine konačno biti završen Centar za djecu s posebnim potrebama na Mocirama? Nadležni iz gradske uprave su optimistični, a gradonačelnik Kalmeta pozvao je novinare u krug Centra kojeg još uvijek čuvaju zaštitari, i najavio završetak izgradnje.

Nadležni iz gradske uprave su optimistični, a gradonačelnik Kalmeta pozvao je novinare u krug Centra kojeg još uvijek čuvaju zaštitari, i najavio završetak izgradnje. 

Idućega tjedna nadležni iz gradskog poglavarstva putuju u Zagreb kako bi u resornim ministarstvima dogovorili financiranje dovršetka izgradnje i opremanja Centra 

Grube procjene su da bi trebalo oko 8 milijuna kuna za dovršetak radova. Treba napraviti aneks ugovora, pripremiti natječajnu dokumentaciju odnosno troškovnik, nakon toga će se raspisati natječaj pa vjerujem da će se cijela procedura i radovi brzo završiti. 

Uz vrtić i školu za djecu s posebnim potrebama, u Centru je planiran i zaseban dio socijalne skrbi - podsjetio je Joso Nekić pročelnik za školstvo. A na upit o planiranom useljenju, pročelnik za školstvo Joso Nekić kaže: 

Nemojte nas sad hvatati za rokove. U optimističnoj varijanti nadamo se da bi zgrada mogla biti završena do kraja godine. 

Navikli da se radovi intenziviraju uvijek ususret izbora, novinari pitaju - je li i ovo još jedno prazno izborno obećanje - Nije, nije! – odgovorio je Kalmeta. 

Gradonačenik Kalmeta još je rekao kako se ne bi htio vraćati na povijest bolesti oko uređenja ovoga Centra koje traje cijelo desetljeće. Podsjetio je kako to nije projekt Grada, nego ministarstava - obrazovanja i socijalne politike. 

Nije nam namjera nikoga prozivati, nego što prije useliti one za koje je Centar građen, zaključio je. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.