Hrvatski radio

Radio Zadar

Opet problemi s državnom maturom

28.05.2013.

08:35

Autor: Radio Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Državna matura očito ne može proći bez problema i propusta. Iako su iz Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja i resornog Ministarstva danima uvjeravali kako ove godine neće biti problema s državnom maturom, ispit iz hrvatskoga jezika koji su maturanti trebali pisati jutros u 9:00 sati - odgađa se do petka.

Umjesto eseja, ispitni koordinatori jučer su u školama u Senju, Đakovu i Splitu učenicima podijelili test iz hrvatskog. Vrlo brzo su pitanja "osvanula" na društvenim mrežama. Zbog narušene tajnosti ispitnih materijala, ispitni koordinatori su smijenjeni.

Odgoda ispita iz hrvatskog jezika donijela je čini se pravu pobunu maturanata. Na internetskim forumima i društvenim mrežama traje oštra rasprava. Mnogobrojni se maturanti žale da im je odgoda ispita iz hrvatskog narušila kompletan raspored priprema i učenja, te traže odgodu ispita iz matematike, koji bi se trebao održati u ponedjeljak. Zbog propusta i nove blamaže na državnoj maturi bit će zanimljivo čuti komentar ministra obrazovanja Željka Jovanovića.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.