Hrvatski radio

Radio Zadar

Opet sudar osobnog automobila i autobusa u zavoju Branimirove i Jelačićeve

31.01.2022.

20:55

Autor: Radio Zadar

Sudar Zadar

Sudar Zadar

Foto: tpichler / Radio zadar

Danas predvečer sudar autobusa i osobnog automobila na okuci kod spomenika Pomorcu. Još jedna u nizu nesreća koje su se u posljednje vrijeme dogodile na istom mjestu. 

Sudar autobus i automobil

Sudar autobus i automobil

Foto: tpichler / Radio Zadar

Autobus se kretao u smjeru jugoistoka prema Gradu, a osobni automobil prema zapadu. Ne ulazeći u ono što će zaključiti istraga ove prometne nesreće s materijalnom štetom, opće je poznato da u toj okuci autobusi zbog svoje veličine "sijeku" - skraćuju kut pod kojim ulaze u zavoj. I svaki bi vozač morao znati da mora ostaviti dovoljno prostora autobusu da prođe tim dijelom ceste, a da ne dođe do "bliskog susreta". 


Jednako tako bi profesionalac u autobusu morao dobro procijeniti situaciju u koju može dovesti neiskusnog ili neopreznog vozača
No, ovo je još jedan pokazatelj da je većina naših gradskih prometnica u potpunosti neadekvatna za autobusni promet 21. stoljeća i veličinu autobusa koji se nabavljaju sredstvima Europske unije. Što se tiče ove nesreće bilo je tu i kiše, vode na cesti ... Ostalo će utvrditi profesionalci...

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.