Hrvatski radio

Radio Zadar

Oporba:Na terenu je kaos, Dujela: Bit će velika akcija protiv prekršitelja

23.03.2021.

16:16

Autor: Filip Buzov

HRT Zadar

HRT Zadar

Foto: - / -

Zadarski vijećnici raspravljali su danas i o detaljnom prošlogodišnjem izvješću na temu odbačenog otpada na području Grada Zadra. Pročelnik Robertino Dujela izvijestio je o poduzetnim radnjama: tako je od 32 lokacije u potpunosti sanirano njih deset, a u velikoj većini radi se o građevinskom otpadu

Naveden je podatak kako je s područja Musapstan, Kožino i Bokanjac lani uklonjeno 113 tona otpada dok su komunalni redari izvršili više od 200 nadzora na lokacijama onečišćenim otpadom. Izdano je ukupno sedam rješenja o uklanjanju, a naplaćena su i dva prekršajna naloga - izvjestio je pročelnik Dujela.

Stanje na terenu je loše, a izvješće je samo slovo na papiru čulo se pak iz oporbenih redova vijećnika koji traže uvođenje daleko oštrijih mjera za prekršitelje. Evo dijela rasprave, SDP- ovi Danijel Radeta i Irena Dragić, HDZ - ov Ante Kolega i na kraju pročelnik Dujela koji na prostoru šume Musapstan najavio veliku akciju:

Što se tiče izvješća, na odboru sam glasao protiv iz razloga što je u izvješću navedeno kao da se nešto čistilo, ali jako se loše čistilo, dovoljno je otići u šume i vidjeti kakva je tamo situacija - kazao je SDP-ov Danijel Radeta.

Nisu to nedgovorni pojedinci i tu bi kazne trebale biti drastične, nije problem staviti rampe, nije problem staviti videonadzor - kazala je vijećnica SDP-a Irena Dragić. 

Sama količina otpada ne treba čuditi s obzirom da se grad razvija, ali nije dobro što se povećava količina ilegalnog otpada, to je velik problem - upozorio je HDZ - ov vijećnik Ante Kolega. 

Kad govorimo o budućnosti šume Musapstan, nećemo čekati još dugo, već u idućim mjesecima imat ćemo konkrektnu akciju,bilo Hrvatskih šuma u jednom dijelu i grada Zadra, odnosno komunalnog odjela u drugom dijelu, spriječit ćemo u budućnosti nedozvoljeno odlaganje, ali i pristup prekršiteljima te mjere u šumi Musapstan - najavio je pročelnik Robertino Dujela .

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.