Hrvatski radio

Radio Zadar

Oporba napustila sjednicu zbog Višnjika

02.03.2016.

15:12

Autor: HRT centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Vijećnici SDP-a, HSLS-a, DSU-a i Akcije mladih napustili su sjednicu Gradskog vijeća dok se donose odluke vezane za plan uređenja sportskog rekreacijskog centra Višnjik

Smatramo da se svjesno i namjereno tematska sjednica o Višnjiku sazvala za ponedjeljak nakon redovne sjednice na kojoj se trebaju donijeti ove odluke. To je suprotno svakoj logici i zdravoj pameti izjavila je vjećnica SDP-a Sabina Glasovac objašnjavajući njihovu odluku. Smatramo da je ovo zlouporaba nekih instituta i da su to argumenti sile, te bi naš ostanak značio davanje legitimiteta sili, izjavila je Glasovac. 

Te navode opovrgnuo je zadarski gradonačelnik Božidar Kalmeta kazavši kako je razlog ovakvog ponašanja kolega koji su otišli sa sjednice samo opstrukcija koja za cilj ima da se ništa ne napravi na Višnjiku a da se potom vlast optuži za nesposobnost jer nisu ništa napravili.

Svi s kojima sam razgovarao slažu se da tamo treba nešto napraviti jer je sadašnje stanje neodrživo. Želimo razvijati sportsku infrastrukturu kako bi razvijali sportski turizam. … Stvarno ne mogu shvatiti da se to uopće prije početka opstruira. – rekao je između ostalog Kalmeta.  

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.