Hrvatski radio

Radio Zadar

Oporba: "Sukobi na državnoj razini prelamaju se na proračunu Zadra"

14.11.2019.

16:19

Autor: sd

Dino Stanin/PIXSELL

Dino Stanin/PIXSELL

Foto: - / -

Odluku da Grad Zadar sa 6, 2 milijuna kuna sufinancira projekt izgradnje Studentskog smještaja i prehrane u Novom kampusu zadarskog Sveučilišta oporba je prihvatila, ali uz brojne primjedbe. SDP - ov Daniel Radeta smatra kako je riječ o dodvoravanju biračima odnosno "skupom populističkom potezu".

Njegov stranački kolega Jure Zubčić upozorio da je to posljedica loših odnosa između resorne ministrice Blaženke Divjak i rektorice Sveučilišta Dijane Vican:

 Sporno je  to što se ministrica Divjak  već ranije obvezala pokriti razliku u iznosu. Zašto ona to sada ne pokriva? Da li je to zbog sukoba rektorice Vican i ministrice Divjak, koji seže još iz vremena izmjene kurikularne reforme, ja to ne znam i ne želim spekulirati ali je činjenica da je ovo nešto što je trebala financirati država.

"Pustio sam vas da se lagano  ispušete i kažete što mislite", odgovorio je na primjedbe oporbe gradonačelnik Branko Dukić te dodao:

    Zapravo je riječ o jednostavnom rješenju, a to je apel našeg Sveučilišta za pomoć, da projekt ne propadne. Svjesni smo važnosti  projekta i odlučili smo pomoći. Ne sumnjam s obzirom na odnose s ovom Vladom da će nam ta sredstava biti nadoknađena. 

 

 

 

 

J Zubčić, B.Dukić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.