Hrvatski radio

Radio Zadar

Oporba traži smjenu Lučke uprave i poništenje koncesije za Gaženicu

21.03.2018.

14:51

Autor: Filip Buzov

HRT Zadar

HRT Zadar

Foto: - / -

Ne stišava se bura zbog odluke o dodjeli 20-godišnje koncesije nad zadarskom lukom Gaženicom turskoj kompaniji. Akcija mladih i stranka Modes oštro se tome protive. Smatraju kako je pristigla ponuda ekonomski neisplativa i štetna.

Od Vlade traže poništenje natječaja te raspuštanje vijeća kao i smjenu ravnatelja Lučke uprave Zadar.

Kada je u pitanju ponuda koncesionara za Marka Pupića Bakrača iz Akcije mladih sve je sporno: Da bi Gaženica bila matična luka nama ne trebaju Turci, to trebaju pregovarati B. Longin , R. Škifić netko drugi, to nije razlog da se Gaženica da u koncesiju ... 

U 20 godina - nama maksimalno 120 milijuna kuna, a koncesionaru preko 120 milijuna eura. Ulaganja države od milijardu i pol kuna u izgradnju luke i zgrade terminala po ovom ugovoru povratit ćemo tek za 250 godina - naveo je iz Modesa Rudolf Dvorski. Predajemo im ovu priču ključ u ruke, i ovo se u najmanju ruku zove otimanje hrvatskog suvereniteta, pa eto bar u luci Gaženica..ponavljam gradili smo je, a danas je predajemo za ništa, za 0,14 posto vrijednosti.... To treba voditi javna, a ne privatna tvrtka..

Danas je to Gaženica, sutra će se u koncesiju dati Jazine, prekosutra nešto treće, ovdje se radi o borbi za javni interes i javno dobro, kao i u slučaju s autocestama - poručuju iz Akcije mladih i Modesa najvljujući prosvjede i borbu do kraja.

 

 

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.