Hrvatski radio

Radio Zadar

Oporbeni vijećnici: Kakvo je to stručno Povjerenstvo ?

17.02.2022.

14:21

Autor: Suzana Jakšić Mandić

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Grad Zadar / Radio Zadar

Pri odlučivanju o dodjeli/poništavanju javnih nadmetanja za davanje koncesija na pomorskom dobru, županijski oporbeni vijećnici kritizirali su na današnjoj sjednici županijske Skupštine rad županijskog Stručnog povjerenstva za koncesije na pomorskom dobru.


zoom sjednica Skupštine

zoom sjednica Skupštine

Foto: SJM / Radio Zadar

SDP-ov Jure Zubčić je zatražio bolji nadzor rada koncesionara na sidrištima, a SDP-ov Zlatko Marasović ukazao je na slučaj vezan za sidrište u uvali Široka na Istu gdje je Ministarstvo mora poništilo natječaj. 


Stručno povjerenstvo je svih 5 ponuda ocijenilo valjanim, dva ponuditelja su uložila žalbe, onda je ministarstvo poništilo natječaj i sada isto stručno Povjerenstvo sve ponude ocjenjuje neprihvatljivim. Postavlja se pitanje kakvo je to stručno Povjerenstvo ?

Vijećnik Marasović

A potpredsjednik skupštine, nezavisni Davor Čerkuć, zatražio je osnivanje Savjeta koji bi pomagao odnosno nadzirao rad županijskog Povjerenstva: 

Postavlja se pitanje radi li povjerenstvo svoj posao jer ispada neozbiljno…zahvaljujući ministarstvu mi uspijevamo saznati da neke stvari nisu kako spada i zbog toga inzistiram na tome da se napravi Savjet koji će pomoći Povjerenstvu.

Vijećnik Čerkuč

Županijski pročelnik za pomorsko dobro, more i promet Krešimir Laštro komentirao je kako je nadzor korištenja pomorskih koncesija izuzetno zahtjevan : 

Kao Odjel nismo u mogućnosti, s obzirom na brojnost službenika i na tehničke sposobnosti, sve to obilaziti više puta no u koordinaciji s Lučkom kapetanijom sidrišta se nadziru i obilaze više puta u tijeku sezone.

Pročelnik Laštro

Pročelnik Laštro je dodao i kako će sukladno novom Pravilniku o redu u lukama služba nadzora u pristaništima i sidrištima ubuduće morati biti još jača. 

Tonski prilog sa skupštine

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.