Hrvatski radio

Radio Zadar

Oporbenjaci zbog opomena okupirali govornicu

05.12.2019.

13:52

Autor: m.s.

Oporbenjaci zbog opomena okupirali govornicu

Oporbenjaci zbog opomena okupirali govornicu

Foto: - / -

U nastavku sjednice zbog opomena su isključeni vijećnici Pupić Bakrač i Rubeša ali oni su oni odbili otići te okupirali govornicu pa su više manje proračun i ostale točke dnevnog reda prošli u revijalnom tonu.

 

Glatko je prošao paket proračunskih prijedloga za iduću godinu te projekcija, a onda se u vijećnici malo zaigralo. Zbog povrede poslovnika oporbeni vijećnici Rubeša i Pupić Bakrač dobili su crveni karton ali su uporno odbijali napustiti sjednicu:

"Ako se ja vama mogu ispričati na uvredi, a nije da nije bilo namjerno, i nije da vas nisam uvrijedio, zašto se i vi meni ne ispričate na uvredama"?

Kako je ostao bez isprike tako su krenule salve uobičajenih primjedbi iz Akcije mladih kako se dižu ruke i glasa za materijale koje nitko i ne proučava, zbog čega je i Marko Pupić Bakrač dobio karton. Uslijedio je šturi odgovor presjedavajućeg Željka Lončara:

"Svi su dobili materijale ako su ih dobili, i svima koji znaju čitati, idealno piše sve u materijalima".

Kako je Pupić Bakrač uzalud tražio izuzeće rasprave o protokolarnim postupcima u Županijskim cestama smatrajući da Branko Kutija nije kvalificiran kao v.d. čelnika, stajališta matične stranke ponovila je vijećnica Marijana Botić.

" Vi tu postavljate čovjeka koji je završio fakultet a ne zna se kako i kada, te nije osposobljen za te poslove i ne znam zašto uopće inzistirate na tim potezima".

U revijalnom tonu, relativno kratko doslovno su izlistane ostale točke dnevnog reda a za neupućene samo za kazati da planirarni proračun 2020 iznosi milijardu i 342 milijuna kuna što je 28 posto više od prošle godine.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.