Hrvatski radio

Radio Zadar

10:17 / 13.07.2019.

Autor: tp/press višnjik

Oprez! Na terene i igralište u šumici na Višnjiku na vlastitu odgovornost

Foto: ŠC VIšnjik

Foto: ŠC VIšnjik

Foto: - / -

Nakon što se u petak poslijepodne "samo od sebe" palo stablo na Višnjiku na Dječjem igralištu, iz ŠC "Višnjik " poslali su upozorenje da do daljnjega korištenje trim staze i igrališta za djecu građani mogu koristiti samo na vlastitu odgovornost.

Očito je da je pad bora povezan s nedavnom olujm koja je pričinila štete i na sporstkim terenima Višnjika. U kakvom su stanju borovi  u šumici i ostala stabla na području centra znat će se nakon što sljedeći tjedan stručnjaci Nasada obiđu područje. Do tada najbolje bi bilo da se ne koriste spomenuti tereni.

Priopćenje iz ŠC "Višnjik":

U petak je u poslijepodnevnim satima na području Dječjega igrališta u sklopu ŠC-a Višnjik, bez utjecaja gibanja zraka, došlo do samourušavanja jednoga stabla (bora) koji je, potom, zapriječio jedan dio uporabne površine. Intervencijom određenih službi i u skladu sa zadanim okolnostima, stablo je uklonjeno.

Direktor ŠC-a Višnjik Denis Karlović, o navedenom je događaju odmah izvijestio ovlaštene instance u Gradskoj upravi i predložio da u najbržem mogućem roku stručni i ovlašteni, te odgovarajuće opremljeni, djelatnici gradske tvrtke Nasadi d. o. o. obave uviđaj i sve radnje proizašle iz utvrđenoga činjeničnoga stanja, a u cilju hitne sanacije svekolikog fonda stabala kako bi se na ispravan način otklonile dalje možebitne opasnosti u kontekstu neočekivanog samourušavanja stabala ili, pak, u kontekstu njihova mogućega značajnoga oštećenja uzrokovanih vremenskim neprilikama.

O svemu učinjenom ŠC Višnjik na vrijeme će izvijestiti javnost koju, pak, na ovaj način informira da su svako kretanje Dječjim igralištem i svaka uporaba sprava isključivo na vlastitu odgovornost.

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.