Hrvatski radio

Radio Zadar

Oprez, prevaranti traže novac za Udrugu Down sindrom Zadarske županije!

18.04.2018.

13:06

Autor: ap

Oprez, prevaranti traže novac za Udrugu Down sindrom Zadarske županije!

Oprez, prevaranti traže novac za Udrugu Down sindrom Zadarske županije!

Foto: - / -

Iz udruge za Down sindrom Zadarske županije upozoravaju građane na prevarante koji navodno predstavljajući se kao članovi spomenute udruge pokušavaju prikupiti novac od građana. Takve su osobe primijećene u jednom trgovačkom centru.

O tome je udruga za Down sindrom Zadarske županije obavijestila i policiju. 

Priopćenje Udruge:

Javljeno nam je kako neki pojedinci oko Kauflanda (a možda i još negdje) traže od građana novce za Udrugu za Down sindrom Zadarske županije, i to vrlo agresivno.

Najodlučnije se ograđujemo od svih takvih akcija, te pozivamo policiju da spriječi takve radnje, a građane da ne nasjedaju niti ikomu daju novac tko ih tako zaskače oko trgovina ili po gradu u naše ime. 
Udruga za Down sindrom nekoliko puta godišnje JAVNO i transparentno organizira prezentacije i određene humanitarne akcije s pripadajućim popratnim sadržajima. I tu budu službeni predstavnici, službena dokumentacija, odobrenje od Grada ili drugih institucija… Nitko od nas nikada nije nikoga ovlastio za takav način skupljanja bilo kakve humanitarne pomoći.

Stoga se još jednom ograđujemo od svih tih raznih prevaranata, te pozivamo policiju da ih spriječi u nezakonitom djelovanju!
S poštovanjem

Suzana Periša, predsjednica udruge za Down sindrom Zadarske žup

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.