Hrvatski radio

Radio Zadar

Oproštaj Jasne Ančić uz premijeru "Dugo putovanje u noć"

04.12.2017.

14:48

Autor: Filip Buzov

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Pulitzerom ovjenčana drama američkog pisca Eugenea O"Neilla- Dugo putovanje u noć - nova je predstava zadarskog HNK. To je tekst koji dugo nije izvođen, koji nas potiče na razmišljanje i ne podilazi publici - istaknuto je prilikom današnje najavne konferencije koja je protekla u veselo,sjetnom tonu

Glumica Jasna Ančić odlazi na kraju godine u mirovinu i to kao dobitnica ovogodišnje nagrade Hrvatskog glumišta za najbolju žensku ulogu - hvala joj na svemu - kazao je ravnatelj Renato Švornić. U dobrom raspoloženju bila je i Jasna Ančić koju u ovoj drami čeka još jedna upečatljiva uloga i to majke u obitelji Tyrone čiji se članovi bore s bolešću, porocima i demonima iz prošlosti.

Američki komad - mnogi su proglasili remek djelom, no unatoč tome, rijetko se izvodi - kaže redatelj Dražen Ferenčina: Vjerojatno zato jer živimo u vremenima kad se uglavnom pita da li je kazalište smiješno ili komedija, ovo nije lako ni zabavno.

Otac u obitelji, glumac Davor Jureško iskreno kaže kako ga je uloga baš pogodila: Razbarušio je svoj život  i tako svoju obitelj, ja nemam takve osobine, ove škrte, ove neke druge više nemam. 

U predstavi igraju još Ivan Vukelić, Žana Bumber i Alen Liverić koji igra starijeg sina. Mislim da je predstava aktualna, jer govori o ljudskim odnosima koji su zatajeni, u rukavicama, to je život, mislim da će zato predstava biti vrlo interesantna publici - kazao je Liverić.  

Pretpremijera predstave je ovoga četvrtka, a premijera dan kasnije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.