Hrvatski radio

Radio Zadar

Optužen zbog krivotvorenja diplome

02.05.2015.

13:42

Autor: N. Barać

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Podignuta je optužnica protiv saborskog zastupnika Ante Jerolimova zbog krivotvorenja diplome.

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru je 29. travnja 2015. podiglo pred Općinskim sudom u Zadru optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1968.) zbog počinjenja kaznenog djela krivotvorenja isprave - piše u priopćenju DORH-a objavljenom 30.travnja.

 Riječ je o saborskom zastpniku HDZ-a Anti Jerolimovu koji je u Hrvatskom saboru zamijenio Božidara Kalmetu, a nadležni saborski odbor Jerolimovu je još 17.travnju ukinuo saborski imunitet. Kada je priča dospjela u javnost Jerolimov je tada medijima izjavljivao kako ne zna tko ga je prijavio, ali da muje slična stvar učinjena i uoči prošlih izbora. "Jedini cilj je da se blati moje ime i vuče po sudu" - govorio je tada Jerolimov opovrgavajući sve optužbe.

              "Okrivljenika tereti da je 2. listopada 2013. u prostorijama nadležnog zavoda za mirovinsko osiguranje u Zadru, putem zasad nepoznate osobe podnio zahtjev za upis stečene stručne spreme VI. stupnja i stručnog naziva ekonomist u e-radnu knjižicu uz koji je djelatnici zavoda predočena diploma Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu koja glasi na njegovo ime. Također, tereti ga se da je navedeno učinio iako je bio svjestan da nije završio navedeni program stručnog studija poslovne ekonomije, smjera trgovinskog poslovanja u trajanju od pet semestara, jer nikada nije bio upisan kao student tog fakulteta i polagao propisane ispite te time stekao navedenu stručnu spremu. Djelatnica nadležnog zavoda je temeljem takve diplome upisala stručnu spremu stručni pristupnik ekonomije u njegovu e-radnu knjižicu" - piše u priopćenju DORH-a.

Podjećamo, Jerolimov je još u siječnju 2014. prvi put ostao bez imuniteta jer mu je u lipnju 2013. godine na Općinskom sudu u Zadru počelo suđenje zbog kaznenog djela protiv okoliša protupravnom gradnjom. U toj optužnici tužiteljstvo ga tereti za ilegalne građevinske radove u zaštićenom obalnom području u Sutomišćici na Ugljanu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.