Hrvatski radio

Radio Zadar

09:42 / 04.11.2017.

Autor: Filip Buzov

Organizira se velika potraga za nestalim pilotom kanadera

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

I dalje se traga za nestalim muškarcem koji je 30. listopada ispalio hitac te pao sa staroga Masleničkog mosta. Iz zadarske Policije za sutra najavljuju detaljnu pretragu akvatorija Novigradskog mora, Velebitskog kanala te Novskog ždrila, te područja između Paga i kopna.

U potrazi će sudjelovati službena plovila pomorske policije te Lučke kapetanije i HGSS-a, uz zračnu potporu Hrvatske vojske. S obzirom na veličinu područja pretrage, sve građane vlasnike plovila, ribare i rekreativce koji žele pomoći u potrazi pozivamo da nam se pridruže.

Prema planu potrage određeno je 8 polaznih točaka za početak pretrage akvatorija i to mjesne rive u Ražancu, Starigradu, Vinjercu, Maslenici, Rovanjskoj, Posedarju, i Novigradu. Na svakoj rivi u 9 sati biti će policijski službenici koji će koordinirati pretragu. Za područje otoka Paga pretragu će koordinirati PP Pag, a polasci su s mjesnih riva u Povljani, Vlašićima i Miškovićima.

Sve zainteresirane građane pozivamo da se solidariziraju i da nam se pridruže dolaskom na navedena zborna mjesta u nedjelju u jutro. Svoj dolazak mogu potvrditi i pozivom OKC-u policije na telefon 192. - stoji u priopćenju PU zadarske.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.