Hrvatski radio

Radio Zadar

Osigurana sredstva za projekt - VR LABoratorij za mlade

19.05.2018.

09:33

Autor: grad Zadar

Grad Zadar

Grad Zadar

Foto: - / -

U Zagrebu je jučer upriličeno potpisivanje sedamnaest ugovora odabranih u sklopu poziva „Podrška programima usmjerenim mladima“. Grad Zadar je za ovaj program kandidirao projekt VR LABoratorij za mlade koji je nakon provedenog natječajnog postupka odabran za financiranje i provedbu.

Ugovor su potpisali ministrica demografije obitelji, mladih i socijalne politike Nada Murganić, upraviteljica Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva Cvjetana Plavša Matić te u ime Grada Zadra, pročelnik Ureda gradonačelnika, Neven Klarin.

Projektom VR LABoratorij za mlade Grad Zadar će u partnerstvu sa Prirodoslovno – grafičkom školom Zadar, Udrugom za izvannastavne i izvanškolske aktivnosti Cinaz i Udrugom apstinenata za pomoć pri resocijalizaciji Porat, uspostaviti model za prevenciju socijalne isključenosti mladih kroz unaprjeđenje kapaciteta partnera za pružanje usluga potpora mladima i jačanje kompetencija mladih za konkurentniji nastup na tržištu rada te njihovo proaktivno sudjelovanje u kreiranju politika. Stečena znanja i vještine iz područja samozapošljavanja, poduzetništva i virtualne stvarnosti mladi će naučiti primijeniti u stvarnom okruženju, kroz kampanje, nastup na sajmu, prezentacije i mobilnost

Vrijednost projekta je 692.883,11 kuna, te je osigurano 100% financiranje svih projektnih elementa bespovratnim EU sredstvima..

U sljedećih 18 mjeseci, za  vrijeme trajanja provedbe projekta, Grad Zadar će u suradnji sa projektnim partnerima, implementacijom ključnih projektnih elemenata, tj.  edukacijom ciljnih skupina za osobne i poslove vještine, a posebice za korištenje IT tehnologije (virtualna stvarnost), omogućiti aktivno uključivanje istih u novi model prevencije socijalne uključenosti mladih, konkurentniji nastup na tržištu rada i sudjelovanje u kreiranju politika za mlade. 

U sklopu provedbe projekta bit će implementirane brojne zanimljive projektne aktivnosti kao što su edukacije mladih osoba od 15 – 29 godina  iz ciljne skupine iz područja razvoja osobnih i poslovnih vještina, kreiranje sadržaja virtualne realnosti, razvoj start up projekata, radionica, kampanja, panel diskusije, izrade vodiča, brošura, javnih kampanja i drugo. Još važnije, mladima iz ciljnih skupina će se osigurati praktičan rad budući će se iz projektnih sredstava nabaviti kompletna suvremena oprema i softver za korištenje VR tehnologije u svrhu VR marketinga i stvaranja VR nastavnih sadržaja. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.