Hrvatski radio

Radio Zadar

Osim međusobnih uvreda i predizbornoga tona i konkretna pitanja

13.10.2015.

14:12

Autor: Vladimir Šetka

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Osim međusobnih uvreda i predizbornoga tona, na jučerašnjem Aktualnom satu zadarskoga Gradskog vijeća ipak se moglo čuti i konkretnih pitanja i traženja odgovora na neke gradske probleme. Izdvojili smo najzanimljivije.

Čini se da je gradska tvrtka Obala i lučice zatečena u još jednom prekršaju. Nakon što je prije nekoliko mjeseci utvrđeno da je naplaćivala parkiranje bez suglasnosti MUP-a, gradski vijećnik Marko Pupić Bakrač tvrdi da je nedavno Lučka kapetanija tvrtku kaznila sa šezdeset tisuća kuna zbog naplate parkinga na pomorskom dobru bez izdane koncesije:

       Uprkos utvrđenim nezakonitostima i rješenju kojeg je izdala Lučka kapetanija i dalje se istrajava u protupravnoj naplati parkinga. Do kada će tvrtka Obala i lučice kršiti zakone republike Hrvatske, od građana protuzakonito naplaćivati parking i da li će napokon zbog toga netko odgovarati? – pitao je vijećnik Pupić Bakrač. Gradonačelnik Kalmeta odgovara: Ja bih predložio da dobijete pismeni odgovor.

Na sličan način gradonačelnik Božidar Kalmeta je odgovorio i na pitanje što je sa sudskim sporom Grada i Montmontaže oko nikad izgrađenog MBO pogona. A kada će u pravi pogon Bagatovo igralište, koje je grad po hitnom postupku kupio od jednog poduzetnika pitala je SDP-ova Omerka Šarić-Frantin:

       Zašto se ništa od tada ne događa na Bagatovom igralištu odnosno u vašim planovima kad će se početi događati ono zbog čega smo kupili Bagatovo igralište? Gradonačelnik odgovara: Kao što vidim tamo se danas i trenira i igra, dakle ono je u funkciji zbog koje je i kupljeno. Igralište je bilo i igralište mora biti, prema tome kupili smo da bude igralište.                                                                                  

Gradonačelnika je nadopunio predsjednik Vijeća Živko Kolega ustvrdivši da je igralište kupljeno za potrebe Tehničke škole i gradnju dvorane. Dodao je da se ne gradi zbog recesije. A dok je bilo novca, gradile su se suvremene gradske prometnice, pa je Darka Vrdoljaka iz SDP-a zanimalo, zašto nam te ulice poplavljuju za svake veće kiše:

       To je jedan problem koji se ne događa samo u Zadru, nego gledali ste i u drugim gradovima, jer jednostavno neisplativo je raditi profile za tako ekstremne padaline - kazao je gradonačelnik.                                           

Hoće li nestati tradicijski način održavanja brodica u Jazinama, nakon što se izgradi riva, zanimalo je vijećnike. Dogradonačelnik Zvonimir Vrančić tvrdi da neće. Osim rive sa šetnicom u kontinuitetu, riješit će se i pitanje otpadnih voda, a mislilo se i na kalafate:

       Brodogradilište ostaje jedino na način da neće biti istezalište nego da će se dizalicom brodovi potrebni za remont ondje dizati i tu će se servisirati, uređivati, kao što je bilo i do sada.                                                                    

Vrančić uvjerava kako su vlasnici brodova i Sportsko drustvo Zubatac sa svime suglasni.

 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.