Hrvatski radio

Radio Zadar

Osma likovna kolonija u organizaciji "Lipe"

21.05.2015.

11:31

Autor: HRT centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Slovensko kulturno društvo „Lipa“ Zadar priređuje izložbu 8. Likovne kolonije Maj 2015 Turanj. Svečano otvorenje izložbe najavljeno je u petak, 22. svibnja, u 18.30 sati u auli Hotela Alba Apartmanskog naselja Croatia u Sv. Filip i Jakovu.

U prigodnom programu svoje će pjesme recitirati Andreja Malta Jezeršek i Marija Ivoš, članice Slovenskog kulturnog društva „Lipa" Zadar i društva neafirmIranih pisaca ZaPis Zadar.

U sklopu međunacionalne suradnje nastupit će pjevački zbor KUU Maslina Turanj i Folklorna skupina KUU Maslina Turanj, koji izvode autentične narodne napjeve.

8. Likovna kolonija Maj  2015 Turanj okuplja umjetnike iz društava Slovenaca „Lipa" (Zadar), „Triglav" (Split) i „Istra" (Pula), Slovenski dom (Zagreb), Slovenski dom Karlovac, a pridružili su im se i likovni umjetnici iz Zadra, Sv. Filip i Jakova i Turnja, te likovni umjetnici iz Sežane.

Domaćin umjetnicima je Jože Arzenšek, voditelj likovne sekcije Slovenskog kulturnog društva „Lipa" Zadar.

Likovna kolonija i izložba radova održava se u organizaciji Slovenskog kulturnog društva „Lipa" Zadar, pod pokroviteljstvom Turističke zajednice općine Sv. Filip i Jakov, u okviru Međunarodnog dana kulturne raznolikosti čiji pokrovitelji su Grad Zadar i Zadarska županija, u projektu kulturnog amaterizma uz potporu Urada Vlade Republike Slovenije za Slovence u zamejstvu i po svijetu i Savjeta za nacionalne manjine Republike Hrvatske.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.