Hrvatski radio

Radio Zadar

Osma manifestacija Hrvatska volontira

21.05.2018.

07:39

Autor: rzd

Dino Stanin/PIXSELL - ilustracija

Dino Stanin/PIXSELL - ilustracija

Foto: - / -

Volonterski centar Zadar je organizirao 3 aktivnosti, 21. svibnja „Okrugli stol na temu iskustva volonterskih centara”, potom 22.05„ uređenje dvorišta Doma za odrasle osobe Sv. Frane Zadar“ i „Rušimo generacijski jaz“ 24.05. u Domu za stare i nemoćne osobe Zadar

U sklopu manifestacije, Volonterski centar Zadar je organizirao 3 aktivnosti. U ponedjeljak, 21. svibnja  „Okrugli stol na temu iskustva volonterskih centara” koji će se održati u Domu Sv. Frane Zadar s početkom u 10:00 sati. Na okruglom stolu sudjelovat će predstavnici Volonterskog centra Velika Gorica koji nam dolaze u studijski posjet zajedno s koordinatorima volontera s područja grada Velike Gorice. Svoja iskustva će im prenijeti organizatori volontiranja s područja Grada Zadra (ustanova socijalne skrbi i osnovna škola), a cilj je razmijeniti primjere dobre prakse i predstaviti suradnju volonterskih centara i organizatora volontiranja radi podizanja kvalitete volonterskih programa i osmišljavanja novih.

Druga aktivnost je „Uređenje dvorišta Doma za odrasle osobe Sv. Frane Zadar“ koja će se održati 22.05.2018. s početkom u 10:00 sati. Domu ćemo obojati ogradu dvorišta te iscrtati zidove dvorišta kako bi uljepšali prostor za boravak korisnika Doma Sv. Frane. Osim toga ćemo im i  uljepšati vrt sadnicama limuna.

Zadnja aktivnost pod nazivom „Rušimo generacijski jaz“ održava se 24.05.2018. od 10:00 do 12:00 sati u Domu za stare i nemoćne osobe Zadar na adresi Obala kneza Trpimira 21, gdje ćemo se skupa s učenicima/ama OŠ Šime Budinić družiti sa starijim sugrađanima zajedničkom pjesmom i igranjem društvenih igara.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.