Hrvatski radio

Radio Zadar

Osmi dan bez novooboljelih u Zadarskoj županiji

03.05.2020.

10:04

Autor:

Marko Dimic/PIXSELL, ilustracija

Marko Dimic/PIXSELL, ilustracija

Foto: - / -

Stanje na području Zadarske županije i dalje je stabilno i nema novih slučajeva oboljelih od korona virusa, pa se ukupna brojka oboljelih zaustavila na 85. S današnjim danom ozdravile su 52 osobe, pa imamo više oporavljenih od onih kod kojih je bolest još prisutna.

Uzorci se redovito uzimaju u COVID ambulanti na Ravnicama i sustavom „drive-in“, a testiranja se provode u Zavodu za javno zdravstvo Zadarske županije. Do sada je uzeto 1632 uzoraka, a na jučerašnji dan uzeto je 48 uzoraka i svi su negativni. Aktivni nadzor provodi se nad 627 osoba koje su bile u kontaktu sa dosad oboljelima, a istekao je za 2538 stanovnika. U Općoj bolnici u Zadru i dalje se liječi troje pacijenata i nitko nije na respiratoru.

Policijski službenici su u protekla 24 sata obavili 206 provjera vezano uz provođenje mjera samoizolacije kojom prilikom je evidentirano 1 kršenje propisane mjere. Provodeći nadzor i provedbu Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta ili stalnog boravišta evidentirano je 9 osoba koje su pristupile policijskoj kontroli na prometnom punktu, a da pri tome nisu imali valjane propusnice.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.