Hrvatski radio

Radio Zadar

Osmjeh na Vitrenjaku

18.07.2013.

11:38

Autor: nb

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na kupalištu za osobe s invaliditetom na Vitrenjaku u tijeku je 3. Ljetni kamp za osobe s invaliditetom. Sa smještajem u obližnjem hostelu, kamp traje pet tjedana, a svoj odmor na moru imat će ukupno 75 mladih osoba s invaliditetom, u pet grupa po tjedan dana.

Jutros se na Vitrenjaku mogao vidjeti samo osmjeh, zadovoljno su zaključile predsjednica županijske udruge tjelesnih invalida Iva Blažić i predsjednica krovne udruge Jozefina Kranjčec.

"...je svakodnevno se kupamo ovdje, na godišnjem sam odmoru. Jednako kao što nam znači ovo kupalište i rampa, znače nam i ovi ljudi koji ovdje pomažu, tri mlada dečka koji uvode invalide u more i pomažu oko svega" - rekla je Iva Blažić. "To je zapravo to, i svima je žao klada prođe tjedan dana i kad se moraju vratiti u svoja mjesta" - dodala je Kranjčec. 

Uz krovnu udrugu, Ljetni kamp organizirala je županijska udruga tjelesnih invalida, a pod pokroviteljstvom ministarstva socijalne politike i mladih koje je izdvojilo 320 tisuća kuna. Konačni cilj je socijalno uključivanje, razmjena iskustava, stjecanje samopouzdanja i naravno nova prijateljstva – ističe Jozefina Kranjčec, predsjednica Hrvatskoga saveza udruga tjelesnih invalida. 

"Ali osnovni moto kampa je uljepšati život mladim osobama s invaliditetom, a olakšati njihovim roditeljima, jer taj tjedan oni su bez brige, znaju da su oni ovdje zbrinuti i da mi o njima stvarno kvalitetno brinemo, a oni koji o njima brinu 24 sata dnevno zaslužili su da se barem malo odmore"

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.