Hrvatski radio

Radio Zadar

Osniva se Komora prehrambenih tehnologa

12.11.2016.

08:24

Autor: HRT centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Prehrana djece predškolskog uzrasta, hrana i imunološki sustav, ugljikohidrati protiv masti - neke su to od tema predavanja koje se u hotelu Donat održavaju u sklopu 4. Međunarodnog kongresa nutricionista. Više u našem Jutarnjem programu od 12 i 15 minuta.

 Kongres je otvoren novostima iz nutricionizma kao struke u Hrvatskoj i najnovijim informacijama o osnutku Komore prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista. Skup je kao izaslanik predsjednice Republike pozdravio dr Dario Nakić. Još iz priopćenja organizatora skupa:

4. Međunarodni kongres nutricionista svečano je jučer otvoren u hotelu Falkensteiner Funimation Borik pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske uz službenu podršku Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatske gospodarske komore, pod organizacijom udruga Hrvatski Zbor Nutricionista, Nutricionizam Balans i Akademskim centrom primijenjenog nutricionizma uz podršku međunarodnog partnera, Britanskog društva dijetetičara (British Dietetic Association).

Svečanim otvorenjem Kongresa nutricionista u Zadru istaknut je je cilj manifestacije; podizanje ugleda nutricionističke struke i snaga multidisciplinarnosti kroz okupljanje nutricionista, ali i svih ostalih stručnjaka koji se u svom radu susreću s problematikom prehrane.

Kongres je otvoren novostima iz nutricionizma kao struke u Hrvatskoj i najnovijim informacijama o osnutku Komore prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista. Program Kongresa će se nastaviti kroz niz predavanja, radionica i panel rasprava gdje će stručnjaci iznijeti i obrazlagati najnovija znanstvena saznanja i aktualnosti povezane s nutricionizmom kao znanosti, nutricionizmom kao dijelom procesa liječenja, ali i dijelom životnog užitka i održivog razvoja.

Vrijednost Kongresa prepoznata je i od strane Hrvatskog društva prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista, Hrvatskog epidemiološkog društva, Grada Zagreba, Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, Zavoda za javno zdravstvo Virovitičko- podravske županije, Hrvatske liječničke komore i Hrvatske ljekarničke komore, te je sudjelovanje posjetitelja Kongresa adekvatno bodovano.

Sve dodatne informacije o bogatom programu Kongresa koji traje do nedjelje, 13. studenog možete saznati na službenoj stranici www.kongresnutricionista.com, a prijaviti se možete OVDJE.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.