Hrvatski radio

Radio Zadar

Osnovana Turistička zajednica Ravnih kotara

29.04.2019.

13:43

Autor: Filip Matijević

Osnovana Turistička zajednica Ravnih kotara

Osnovana Turistička zajednica Ravnih kotara

Foto: - / -

U nazočnosti ministra turizma Garija Cappellija u Stankovcima je danas održana osnivačka Skupština Turističke zajednice Ravnih kotara. Ona obuhvaća šest ravnokotarskih općina i jedan grad, a pomoći će pozicioniranju Ravnih kotara na turističkoj karti Hrvatske.

Uz grad Benkovac, tu su općine Lišane Ostrovičke, Polača, Stankovci, Zemunik Donji, Škabrnja i Galovac. To je važan iskorak za Ravne kotare na turističkoj karti Hrvatske - poručio je uz ostalo ministar Capelli i dodao: Ovaj kraj je uvijek imao kvalitetu, međutim nije bio dovoljno pozicioniran u turizmu, nije bio dovoljno marketinški predstavljen, ne samo u Hrvatskoj nego i izvan Hrvatske. Dakle, ovo je prilika da konačno ovaj kraj, koji ima svoju kulturu, koji ima svoju baštinu, koji ima osjećaje i sve ono što želimo brendirati i kroz Domovinski rat, domaću kvalitetnu proizvodnju hrane, pića i svega ostalog. Dakle, da na neki način izađe iz onih lokalnih okvira.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.